Het begin

Ben (van Bernadette) hield erg veel van breien en haken en deed dat dan ook bijna de hele dag door. Ook tijdens haar werk als coach zat ze vaak te breien of te haken. In 2011 ontdekte ze de wol van Aade Lõng en was op slag verliefd op de kwaliteit en de kleuren van deze wol. en toen ze vlak daarna ook de Haapsalu ontdekte ging de wereld van kantbreien voor haar open. Ben hield van sjaals breien maar niet zo van winkelen. Toen ze eenmaal haar wol had gevonden, wilde ze daar wel een voorraad van aanleggen en toen ze aan die voorraad dacht kreeg ze het lumineuze idee om een webwinkel te beginnen met breiwol, want dan zou ze altijd voorraad hebben.
In 2012 was het zover en startte Ben met breinbreier.nl. De naam breinbreier was een knipoog naar haar werk als coach, waarmee ze volgens haar zeggen bezig was om het brein van haar coachees opnieuw recht te breien, zodat ze weer beter konden functioneren.

Naast Aade Lõng en Haapsalu kwam ook Kauni in de webwinkel te liggen. Knitpro was haar eerste keus voor breinaalden, maar al snel kwam HiyaHiya in 't vizier en die vond ze net iets soepeler met het doorschuiven van de wol over de koppeling met de kabel.

Ben overleed op 18 maart 2016. Tot op 't laatst heeft ze nog gehaakt, omdat breien toen niet meer lukte. Wil je meer lezen over Ben kijk dan ook eens op haar persoonlijke website: benlicher.nl.

Daarna

In de afgelopen jaren heb ik breinbreier voortgezet op de manier zoals het was begonnen, in de geest van Ben zogezegd. Maar nu vind ik het tijd worden om breinbreier.nl aan te passen naar de wensen van nu, een overzichtelijke website van zoeken tot afrekenen.

Breinbreier.nl is gespecialiseerd in Aade Lõng, Haapsalu en HiyaHiya prducten. In de koopjeshoek vind je restanten wol, breinaalden die uit het assortiment zijn gehaald en wol en katoen uit de persoonlijke voorraad van Ben en alles tegen een redelijke prijs.
Vanaf januari 2020 wordt de koopjeshoek langzaam gevuld.Eerst de KnitPro naalden, dan de bolletjes katoen en tenslotte de breiwol.

Ik wens je veel plezier met breien en of haken en ik hoop dat breinbreier hieraan kan bijdragen.

Bas Licher

PS. Ik sta open voor verbetering, dus neem contact op als je suggesties hebt.
© breinbreier.nl is een merk van Bas Licher |  +31 (0)6 46 15 64 64